Sebze Ve Meyve Ticareti Genel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

14 Ekim 2021



Sebze Ve Meyve Ticareti Genel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

 

Sebze ve Meyve Ticaretine yönelik olarak ilgili Bakanlıkların, Meslek Örgütlerinin ve Ulusal ve Yerel Market Zincirlerin temsilcilerinin katılımı ile birlikte “Sebze ve Meyve Ticareti Genel Değerlendirme” Toplantısı gerçekleştirilmiştir.
 
İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz Adem BAŞAR’ın başkanlığında 13 Ekim 2021 tarihinde Bakanlığımızda gerçekleştirilen toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, Türkiye Ziraat Odaları Birliği temsilcileri, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel TAVŞAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Ali KARACA ile Ulusal ve yerel market zincirlerinin temsilcileri katılım sağlamıştır.
 
Toplantıda, sebze ve meyvelerin üretimi, pazarlanması ve tedarikine yönelik ilgili tarafların görüşleri alınarak genel bir değerlendirme ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Sebze ve meyve ticareti mevzuatı ve uygulamaya yönelik sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulunulmuştur.
 
Sebze ve Meyve Ticaretine ilişkin tüm aktör temsilcilerinin bir araya gelmesini sağlayan toplantıdan verimli sonuçlar elde edilmiştir.