MERSİS Mobil Uygulama İle Ticaret Sicili İşlemleri Cebinizde

08 Ocak 2024


 

MERSİS MOBİL UYGULAMA İLE TİCARET SİCİLİ İŞLEMLERİ CEBİNİZDE

 

 

Bakanlığımız ülkemizde hızlı, kolay ve güvenli bir ticari ortam tesis etme hedefi doğrultusunda çalışmalarını ara vermeden sürdürmektedir.
 
Bu noktada, özellikle teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanarak hizmetlerimiz dijital ortama taşınmış ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunma hedefimizde önemli aşama kaydedilmiştir.
 
Bakanlığımız bünyesindeki Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), devletimizin ve kamu hizmetlerimizin dijital dönüşümünde kilit öneme sahip temel bilgi sistemleri arasında yer almaktadır.
 
Son dönemde iç ticaretin dijitalleştirilmesi çalışmaları neticesinde, MERSİS işlemlerinin kapsamı genişletilmiş ve paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde elden başvuru ihtiyacını ortadan kaldıran, ticari hayatı kolaylaştıran pek çok yeniliğe imza atılmıştır.
 
Bu kapsamda; “Bakanlık Temsilcisi Modülü”, “E-Belge Uygulaması”, “E-İlan Uygulaması”, “Mevzuat Modülü”, “Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü”, “Yetki Kabul Modülü”, “Yönetim Kurulu Kararı Modülü”, “Genel Kurul Kararı Modülü” ile birlikte e-devlet kapısına entegre edilen pek çok hizmet devreye alınmıştır.
 
Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak bir diğer önemli yeniliğimiz olan MERSİS Mobil Uygulama devreye alınmıştır.

Mobil uygulama ile tüm şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvuruları ve bu başvuruların takibi telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden yapılabilecektir.

MERSİS Mobil Uygulama ile kuruluş işlemleri dışında;
    - Şirket ve ticari işletmelerin ünvanı, adresi, sermayesi, yetkilileri gibi temel bilgileri sorgulanabilecek,
    - Sahibi, ortağı veya yetkilisi olunan şirket ve ticari işletmelerin bilgilerine doğrudan ulaşılabilecek,
    - Vatandaşlarımız rızaları dışında kimlik bilgileri kullanılarak bir şirkette ortak veya yetkili olmalarının engellenmesi amacıyla ilave bir tedbir olarak kimlik numaraları üzerine kısıt ekleyebilecek,
    - Yetki kabul işlemleri elektronik ortamda kolaylıkla yapılabilecektir.

İç ticaretin dijitalleşmesine, ticari işlemlerin daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yürütülmesine, vatandaşlarımıza daha nitelikli ve hızlı hizmet sunulmasına katkı sağlayan bu çalışmamızın da ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.