E-Ticaret ve Veri Analitiği Çalıştayı büyük ilgi gördü

10 Temmuz 2024

“E-Ticaret ve Veri Analitiği Çalıştayı” büyük ilgi gördü.

9 Temmuz 2024’te E-Ticaret ve Veri Analitiği Çalıştayı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde büyük bir katılımla iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Sayın Bakan Yardımcımız Mahmut GÜRCAN’ın açılışını yaptığı ve konuşmalarında elektronik ticarette yaşanan gelişmelere dikkat çektiği çalıştayda İç Ticaret Genel Müdürümüz Adem BAŞAR, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seyit ARDIÇ ve Elektronik Ticaret Sektör Meclisi Başkanı Ozan ACAR da birer konuşma yaptı.

Açılış sonrasında e-ticaret ekosisteminin önemli temsilcileri ile E-Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Yasin KARABOĞA ve ekibi bir araya gelerek Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve Genel Müdürlükçe hazırlanarak geçtiğimiz aylarda kamuoyuyla paylaşılan “Türkiye’de E-Ticaretin Görünümü” adlı rapora ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Çalıştayın sabah ki oturumuna ülkemizin önde gelen online gıda ve süpermarket sektörü oyuncuları ile bir araya gelindi.

Açılış konuşmasını İç Ticaret Genel Müdürümüz Sayın Adem Başar’ın yaptığı çalıştaya Genel Müdür Yardımcımız Sayın Soner Kaya, Elektronik Ticaret Sektör Meclisi Başkanı Sayın Ozan ACAR, Sektör Başkan Yardımcısı Sayın Senem Yavaş, TOBB Daire Başkanı Sayın Saygın Baban da katıldı.

Sayın Başar, konuşmalarında e-ticaret ekosistemindeki verilerin analiz edilmesinin önemine vurgu yaparak 2019 yılından itibaren e-ticaret istatistiği üreten Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformunun, sektörün gelişimine olan katkılarına değindi.

Elektronik Ticaret Daire Başkanı Sayın Çağatay Yasin KARABOĞA’nın modaratörlüğünde devam eden çalıştayda firma temsilcileri, karşılaştıkları zorlukları ve sektörün iyileştirilmesine yönelik fikir ve önerilerini paylaşarak Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS)’nce her yıl belirli aralıklarla üretilen istatistiklere yönelik değerlendirmelerde bulundular.

Oldukça verimli bir havada geçen çalıştaylar, kamu temsilcileri ile sektörü bir araya getirmesi açısından katılımcılarca son derece faydalı olarak değerlendirildi. Çalıştayda, ayrıca, ülkemizin e-ticaret sektörünün bugünü ve yarınına ilişkin son derece değerli görüşmeler yapıldı.